• Breaking News

    5 Aralık 2016 Pazartesi

    İrmik Helvası Tarifi

     resimli İrmik Helvası Tarifi, İrmik Helvası Tarifi, İrmik Helvası nasıl yapılır, yemek tarifleri


    Zorluk Derecesi: özel dikkat gerektirir       
    Süresi: bir saat ile iki buçuk saat arası   
    Kaç Kişilik: (6-8 kişilik)
    Osmanlı mutfağının en tanın¬mış tatlılarından olan irmik helva¬sının hazırlanması çok kolaydır. Ama pişirirken sürekli karıştırmak ve en iyi malzemeyi kullanmak gerekir.
    İrmik Helvası Tarifi
    250 gr irmik
    180 gr (12 çorba kaşığı) tereyağ
    30 gr dolmalık fıstık
    Şurubu :
    200 gr şeker
    600 gr (3 su bardağı) süt
    Üstünün şekeri:
    200 gr toz şeker.

    İrmik Helvası Nasıl Yapılır
    Tercihen bakır bir tencerede tereyağı eritiniz. İrmiği ve dolma¬lık fıstığı ekleyip ağır ateşte de¬likli kepçeyle, fıstık ve irmik al¬tın sarısı rengini alana kadar ka¬vurunuz.
    Bu arada süte şekeri karıştı¬rıp harlı ateşte kaynatınız. yemek tarifleri
    Hazırladığınız şekerli sütü kaynar olarak, kavrulmuş irmiğin üstüne dökünüz. Delikli kepçe ile karıştırdıktan sonra kapağını ka¬patıp ağır ateşte 15 dakika pişiri¬niz.
    Kalan 200 gr toz şekeri üstü¬ne döküp bir kez daha karıştırdık¬tan sonra ateşten indiriniz. 15 da¬kika demlendirdikten sonra servis ediniz. resimli İrmik Helvası Tarifi

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla