
Zorluk Derecesi: özel dikkat gerektirir
Süresi: bir saat ile iki buçuk saat arası
Kaç Kişilik: (6-8 kişilik)
Osmanlı mutfağının en tanın¬mış tatlılarından olan irmik helva¬sının hazırlanması çok kolaydır. Ama pişirirken sürekli karıştırmak ve en iyi malzemeyi kullanmak gerekir.
İrmik Helvası Tarifi
250 gr irmik
180 gr (12 çorba kaşığı) tereyağ
30 gr dolmalık fıstık
Şurubu :
200 gr şeker
600 gr (3 su bardağı) süt
Üstünün şekeri:
200 gr toz şeker.
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
Tercihen bakır bir tencerede tereyağı eritiniz. İrmiği ve dolma¬lık fıstığı ekleyip ağır ateşte de¬likli kepçeyle, fıstık ve irmik al¬tın sarısı rengini alana kadar ka¬vurunuz.
Bu arada süte şekeri karıştı¬rıp harlı ateşte kaynatınız. yemek tarifleri
Hazırladığınız şekerli sütü kaynar olarak, kavrulmuş irmiğin üstüne dökünüz. Delikli kepçe ile karıştırdıktan sonra kapağını ka¬patıp ağır ateşte 15 dakika pişiri¬niz.
Kalan 200 gr toz şekeri üstü¬ne döküp bir kez daha karıştırdık¬tan sonra ateşten indiriniz. 15 da¬kika demlendirdikten sonra servis ediniz. resimli İrmik Helvası Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla