yemek tarifleri, Rus Usulü Lahana Tarifi, resimli Rus Usulü Lahana Tarifi, Rus Usulü Lahana nasıl yapılır
Klasik bir Rus yemeği olan Rus usulü lahanayı, yanında te-reyağlı çavdar ekmeğiyle öğle ya¬da akşam yemeklerinde servis ede-bilirsiniz.
(6 kişilik)
Rus Usulü Lahana Tarifi
1 orta boy lahana (kaba dış yapraklan ayıklanıp, haşla-narak yapraklan ayrılmış)
300 gr dana kıyması (yağsız)
300 gr sığır kıyması (yağsız)
2 küçük soğan (ince doğranmış)
1 küçük pancar (pişirilip soyulmuş ve ince doğranmış) 1/2 su bardağı su
60 gr (1 su bardağı) taze çavdar ekmeği içi 1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ
Rus Usulü Lahana Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız.
Büyük bir kasede dana ve sı-ğır kıyması, soğan, pancar, su, ek-mek içi yumurta ve 1 çorba kaşığı eritilmiş yağı iyice karıştırınız.
Tuz ve biberi ekleyerek yedi-rip bir kenara bırakınız. resimli Rus Usulü Lahana Tarifi
4 lahana yaprağını kenarları üst üste gelecek biçimde yayıp, ortasına 3 çorba kaşığı hazırladı-ğınız harçtan koyunuz. Yaprakla-rın kenarlarını katlayarak bohça yapınız. Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp, dol-maları kat kısmı alta gelecek bi-çimde bir tepsiye yanyana diziniz.
3 çorba kaşığı tereyağı, küçük par¬çalar halinde, dolmaların üstüne serpiniz. yemek tarifleri
Tepsinin üstünü alüminyum kağıtla örtüp fırında 1 saat, dol-malar nar gibi olana kadar pişiri-niz.
Tepsiyi fırından çıkarıp, dol-malarınızı ısıtılmış büyük bir ser-vis tabağına dizerek servis ediniz.
5 Ocak 2017 Perşembe
yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla