• Breaking News

    5 Ocak 2017 Perşembe

    Rus Usulü Lahana Tarifi

     yemek tarifleri, Rus Usulü Lahana Tarifi, resimli Rus Usulü Lahana Tarifi, Rus Usulü Lahana nasıl yapılır

    Klasik bir Rus yemeği olan Rus usulü lahanayı, yanında te-reyağlı çavdar ekmeğiyle öğle ya¬da akşam yemeklerinde servis ede-bilirsiniz.
    (6 kişilik)
    Rus Usulü Lahana Tarifi
    1 orta boy lahana (kaba dış yapraklan ayıklanıp, haşla-narak yapraklan ayrılmış)
    300 gr dana kıyması (yağsız)
    300 gr sığır kıyması (yağsız)
    2 küçük soğan (ince    doğranmış)
    1 küçük pancar (pişirilip soyulmuş ve ince doğranmış) 1/2    su bardağı su
    60 gr (1 su bardağı) taze çavdar ekmeği içi 1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
     15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ

    Rus Usulü Lahana Nasıl Yapılır
    Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız.
    Büyük bir kasede dana ve sı-ğır kıyması, soğan, pancar, su, ek-mek içi yumurta ve 1 çorba kaşığı eritilmiş yağı iyice karıştırınız.
    Tuz ve biberi ekleyerek yedi-rip bir kenara bırakınız. resimli Rus Usulü Lahana Tarifi
    4 lahana yaprağını kenarları üst üste gelecek biçimde yayıp, ortasına 3 çorba kaşığı hazırladı-ğınız harçtan koyunuz. Yaprakla-rın kenarlarını katlayarak bohça yapınız. Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp, dol-maları kat kısmı alta gelecek bi-çimde bir tepsiye yanyana diziniz.
    3 çorba kaşığı tereyağı, küçük par¬çalar halinde, dolmaların üstüne serpiniz. yemek tarifleri
    Tepsinin üstünü alüminyum kağıtla örtüp fırında 1 saat, dol-malar nar gibi olana kadar pişiri-niz.
    Tepsiyi fırından çıkarıp, dol-malarınızı ısıtılmış büyük bir ser-vis tabağına dizerek servis ediniz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla