
Çok lezzetli bir tatlı olan muz tavayı hazırlarken, sert muzlar kullanmaya dikkat etmek gerekir.
(4 kiÅŸilik)
Muz Tava Tarifi
6 muz (sert) çorba kaşığı toz şeker Bulamacı :
125 gr (1 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurtanın sarısı
1 yumurtanın akı
5 çorba kaşığı rafine yağ
125 gr (1/2 su bardağından bi¬raz fazla) süt
2 çorba kaşığı toz şeker.
Muz Tava Nasıl Yapılır
Muzların kabuklarını soyup,
uzunlamasına ortalarından ikiye keserek, bir talbağa koyunuz. Kü¬çük bir kasede şekeri ka¬rıştırıp, muzların üstüne dökerek bir kenarda 20 dakika (bekletiniz.
Un ve tuzu orta boy bir kase¬ye eleyip, ortasına bir çukur aça¬rak, yumurta sarıları ile 1 çorba kaşığı rafine yağ katınız. Sütü, yavaş yavaş akıtıp, sürekli karış¬tırarak, hepsini una iyice yediri- niz. Pürtüksüz bir bulamaç elde edince, kasenin üstünü kapatıp yarım saat bekletiniz. Kızartma¬dan hemen önce, yumurta alkım yumurta teli ile iyice çırpıp, bula¬maca katınız.
Orta boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı rafine yağı, orta ateş¬te kızdırınız. Muzları içinde bek-lettiğiniz marinaddan çıkarıp, ha¬zırladığınız bulamaca batırdıktan sonra, her tarafları nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten a- lıp muzların fazla yağını kağıi peçete üstünde süzdürdükten son¬ra, üstlerine toz şeker serperek ser¬vis ediniz. yemek tarifleri
Resim notu: Değişik, bir tatlı olan mm tavayı, ko¬nuklarınız çok beğeneceklerdir. resimli Muz Tava Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla