• Breaking News

    15 Ocak 2017 Pazar

    Muz Tava Tarifi

    resimli Muz Tava Tarifi, Muz Tava nasıl yapılır, yemek tarifleri, Muz Tava Tarifi


    Çok lezzetli bir tatlı olan muz tavayı hazırlarken, sert muzlar kullanmaya dikkat etmek gerekir.
    (4 kiÅŸilik)
    Muz Tava Tarifi
    6 muz (sert) çorba kaşığı toz şeker Bulamacı :
    125 gr (1 su bardağı) un
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yumurtanın sarısı
    1 yumurtanın akı
    5  çorba kaşığı rafine yaÄŸ
    125 gr (1/2 su bardağından bi¬raz fazla) süt
    2   çorba kaşığı toz ÅŸeker.
    Muz Tava Nasıl Yapılır
    Muzların kabuklarını soyup,
    uzunlamasına ortalarından ikiye keserek, bir talbağa koyunuz. Kü¬çük bir kasede şekeri ka¬rıştırıp, muzların üstüne dökerek bir kenarda 20 dakika (bekletiniz.
    Un ve tuzu orta boy bir kase¬ye eleyip, ortasına bir çukur aça¬rak, yumurta sarıları ile 1 çorba kaşığı rafine yağ katınız. Sütü, yavaş yavaş akıtıp, sürekli karış¬tırarak, hepsini una iyice yediri- niz. Pürtüksüz bir bulamaç elde edince, kasenin üstünü kapatıp yarım saat bekletiniz. Kızartma¬dan hemen önce, yumurta alkım yumurta teli ile iyice çırpıp, bula¬maca katınız.
    Orta boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı rafine yağı, orta ateş¬te kızdırınız. Muzları içinde bek-lettiğiniz marinaddan çıkarıp, ha¬zırladığınız bulamaca batırdıktan sonra, her tarafları nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten a- lıp muzların fazla yağını kağıi peçete üstünde süzdürdükten son¬ra, üstlerine toz şeker serperek ser¬vis ediniz. yemek tarifleri

    Resim notu: Değişik, bir tatlı olan mm tavayı, ko¬nuklarınız çok beğeneceklerdir. resimli Muz Tava Tarifi


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla