• Breaking News

    15 Ocak 2017 Pazar

    Muz Tava Tarifi

    resimli Muz Tava Tarifi, Muz Tava nasıl yapılır, yemek tarifleri, Muz Tava Tarifi


    Çok lezzetli bir tatlı olan muz tavayı hazırlarken, sert muzlar kullanmaya dikkat etmek gerekir.
    (4 kiÅŸilik)
    Muz Tava Tarifi
    6 muz (sert) çorba kaşığı toz şeker Bulamacı :
    125 gr (1 su bardağı) un
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yumurtanın sarısı
    1 yumurtanın akı
    5  çorba kaşığı rafine yaÄŸ
    125 gr (1/2 su bardağından bi¬raz fazla) süt
    2   çorba kaşığı toz ÅŸeker.
    Muz Tava Nasıl Yapılır
    Muzların kabuklarını soyup,
    uzunlamasına ortalarından ikiye keserek, bir talbaÄŸa koyunuz. Kü¬Ã§Ã¼k bir kasede ÅŸekeri ka¬rıştırıp, muzların üstüne dökerek bir kenarda 20 dakika (bekletiniz.
    Un ve tuzu orta boy bir kase¬ye eleyip, ortasına bir çukur aça¬rak, yumurta sarıları ile 1 çorba kaşığı rafine yaÄŸ katınız. Sütü, yavaÅŸ yavaÅŸ akıtıp, sürekli karış¬tırarak, hepsini una iyice yediri- niz. Pürtüksüz bir bulamaç elde edince, kasenin üstünü kapatıp yarım saat bekletiniz. Kızartma¬dan hemen önce, yumurta alkım yumurta teli ile iyice çırpıp, bula¬maca katınız.
    Orta boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı rafine yağı, orta ateÅŸ¬te kızdırınız. Muzları içinde bek-lettiÄŸiniz marinaddan çıkarıp, ha¬zırladığınız bulamaca batırdıktan sonra, her tarafları nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateÅŸten a- lıp muzların fazla yağını kağıi peçete üstünde süzdürdükten son¬ra, üstlerine toz ÅŸeker serperek ser¬vis ediniz. yemek tarifleri

    Resim notu: DeÄŸiÅŸik, bir tatlı olan mm tavayı, ko¬nuklarınız çok beÄŸeneceklerdir. resimli Muz Tava Tarifi


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla