
Fişirilmeden yapılan bu mey¬ve suyunun hazırlanması oldukça kolaydır.
(4-6 kişilik)
Kremalı Meyve Suyu Tarifi
4 iri şeftali (kabukları soyul¬muş, çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış)
250 gr erik (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve kı¬yılmış)
250 gr vişne (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış)
1 iri muz (kabuğu soyulup, ezilmiş)
4 çorba kaşığı süzme bal
500 gr (2 1/2 su bardağı) süt
1 limonun suyu
125 gr (1/2 su bardağı) krema
Kremalı Meyve Suyu Nasıl Yapılır
Meyveleri balla birlikte elekt¬rikli karıştırıcıya koyup 30 sani¬ye,püre olana kadar çırpınız. (Ya¬da, meyveleri büyük bir havanda balla püre olana kadar dövünüz).
Püre haline gelmiş meyveleri büyük bir çorba kasesine koyup
üstüne sütü dökünüz. Yumurta te¬li yada elektrikli çırpıcı ile iyice çırpınız. Krema ve limon suyunu ekleyiniz. yemek tarifleri
Kremalı meyve suyunu buz¬dolabında 1 saat soğuttuktan son¬ra servis ediniz.
Resim notu: Kremalı meyve suyunu yaz aylarında serinletici bir tatlı olarak servis edebilir¬siniz. resimli Kremalı Meyve Suyu Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla