
Peynirli Nemse böreğini, ya¬nında salatayla baş yemek olarak servis edebilirsiniz.
(8 kişilik) Peynirli Nemse Böreği Tarifi
Hamuru :
500 gr (4 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz 500 gr tereyağ
250 gr (1 1/4 su bardağı) soğuk su
Harcı :
300 gr beyaz peynir (tuzsuz)
2 yumurtanın sarısı
2 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 tatlı kaşığı dereotu (ince kı¬yılmış)
Peynirli Nemse Böreği Nasıl Yapılır
Harcı hazırlamak için, beyaz peyniri iyice ufaladıktan yada ça¬talla ezdikten sonra, yumurta sa-rılarını, maydanozu ve dereotunu ekleyip iyice karıştırınız. Tencere¬yi bir kenara bırakınız.
Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu büyük (bir kaba eleyip, bir bıçak ile 125 gr tereyağ keserek, unun içine koyunuz. Tereyağı ve unu parmak uçlarınızla ufalayıp, arasıra soğuk su katarak sert bir hamur yapınız. Hamuru yoğurup, biçim verilebilir hale getirdikten sonra, top yapıp yağlı bir kağıda sararak 15 dakika kadar buzdola¬bında dinlendiriniz.
Kalan tereyağı iki yağlı kağı¬dın arasına koyup, tahta bir ka¬şığın sapıyla 2 sm kalınlığına ine¬ne kadar döverek inceltip, uzun bir biçime sokunuz.
Hafifçe unlanmış tezgahta ha¬muru, 0,5 sm kalınlığında dikdört¬gen biçiminde açınız. Dövdüğünüz tereyağı açtığınız hamurun orta¬sına yerleştirip, hamuru üstüne katlayarak, buzdolabında 10 da¬kika daha dinlendiriniz. yemek tarifleri
Hamuru buzdolabından çıka¬rıp, ters çevirerek tezgaha koyu¬nuz. Dikdörtgen biçiminde ileriye iterek açınız. Dikdörtgeni üçe kat¬layınız. Açık tarafını kendinize çevirdikten sonra tekrar açınız. Hamuru yeniden 15 dakika buz¬dolabında dinlendiriniz. Aynı iş¬lemi 2 kez daha tekrarlayınız. En sonuncusunda katlanmış tarafı alta çevirip, hamuru ileriye doğru iterek açtıktan sonra, baştan 2 sm bırakarak 2 sm'lik aralıklarla har¬cı döşeyiniz. Çapı yaklaşık 2 sm olan tırtıllı bir kalıpla, harç orta¬da kalacak biçimde, börekleri ke¬siniz. Her birini ortadan ikiye kat¬layıp, uçlarını hafifçe bastırarak kapatınız. resimli Peynirli Nemse Böreği Tarifi
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız. Fırın tep¬sinizi bir çorba kaşığı tereyağla yağlayınız. Börekleri tepsiye 2-3 sm ara ile yerleştiriniz. Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika, börekler nar gibi olana kadar pişiriniz. Tep¬siyi fırından alıp, Nemse börekle¬rinizi hemen servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla