
Bu lezzetli ve değişik omleti, kızarmış patates ve sote havuçla servis edebilirsiniz. (2-3 kişilik,t
6 yumurta 125 gr iç bezelye
Bezelyeli Omlet Tarifi
1 1/4 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı soğuk su
Bezelyeli Omlet Nasıl Yapılır
Bezelyeleri orta boy bir ten¬cereye koyup, üstüne 1 tatlı kaşığı tuz serpiniz. Bezelyeleri örtecek kadar su ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak suyu kaynatınız. Su kaynaymca ateşi kısıp, bezel-yeleri 8 dakika, yumuşayana ka¬dar pişiriniz.
Tencereyi ateşten indirip, be¬zelyeleri süzgeçte süzünüz. Bezel¬yeleri ezip püre yaparak küçük bir kaseye koyunuz. Yağın yarısını katıp eriyene kadar karıştırdıktan sonra, bir kenarda sıcak olarak saklayınız. resimli Bezelyeli Omlet Tarifi
Yumurta, kalan 1 4 tatlı ka¬şığı tuz, biber ve suyu- orta boy bir kasede çatalla iyice karıştırı¬nız.
Kalan 1 çorba Kaşığı yağı, bü¬yük bir omlet tavasında orta ateş¬te kızdırıp, yumurtayı akıtınız. Yumurtayı karıştırıp birkaç sani¬ye, dibi biraz tutana kadar bekle¬yiniz. Ateşi kısınız. Spatulayla om¬letin kenarlarını kaldırıp tavayı öne doğru eğerek, üstte kalan yu¬murtayı tavaya akıtınız. Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, dibi yeniden biraz tutana kadar bekleyiniz. yemek tarifleri
Bezelye püresini kaşıkla omle¬tin yarısının üstüne boşaltıp, tava¬yı yeniden öne eğerek, spatulayla omletin öteki yarısını yarım daire biçiminde, harem üstüne katlayı¬nız. Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydı¬rınız. Omleti ikiye yada üçe kesip servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla