• Breaking News

    30 Ocak 2017 Pazartesi

    Bezelyeli Omlet Tarifi

     resimli Bezelyeli Omlet Tarifi, Bezelyeli Omlet nasıl yapılır, yemek tarifleri, Bezelyeli Omlet Tarifi


    Bu lezzetli ve değişik omleti, kızarmış patates ve sote havuçla servis edebilirsiniz. (2-3 kişilik,t
    6 yumurta 125 gr iç bezelye
    Bezelyeli Omlet Tarifi
    1    1/4 tatlı kaşığı tuz
    2    çorba kaşığı tereyaÄŸ
    1    kahve kaşığı karabiber
    2    çorba kaşığı soÄŸuk su
    Bezelyeli Omlet Nasıl Yapılır
    Bezelyeleri orta boy bir ten¬cereye koyup, üstüne 1 tatlı kaşığı tuz serpiniz. Bezelyeleri örtecek kadar su ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak suyu kaynatınız. Su kaynaymca ateşi kısıp, bezel-yeleri 8 dakika, yumuşayana ka¬dar pişiriniz.
    Tencereyi ateşten indirip, be¬zelyeleri süzgeçte süzünüz. Bezel¬yeleri ezip püre yaparak küçük bir kaseye koyunuz. Yağın yarısını katıp eriyene kadar karıştırdıktan sonra, bir kenarda sıcak olarak saklayınız. resimli Bezelyeli Omlet Tarifi
    Yumurta, kalan 1 4 tatlı ka¬şığı tuz, biber ve suyu- orta boy bir kasede çatalla iyice karıştırı¬nız.
    Kalan 1 çorba Kaşığı yağı, bü¬yük bir omlet tavasında orta ateş¬te kızdırıp, yumurtayı akıtınız. Yumurtayı karıştırıp birkaç sani¬ye, dibi biraz tutana kadar bekle¬yiniz. Ateşi kısınız. Spatulayla om¬letin kenarlarını kaldırıp tavayı öne doğru eğerek, üstte kalan yu¬murtayı tavaya akıtınız. Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, dibi yeniden biraz tutana kadar bekleyiniz. yemek tarifleri
    Bezelye püresini kaşıkla omle¬tin yarısının üstüne boşaltıp, tava¬yı yeniden öne eğerek, spatulayla omletin öteki yarısını yarım daire biçiminde, harem üstüne katlayı¬nız. Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydı¬rınız. Omleti ikiye yada üçe kesip servis ediniz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla