• Breaking News

    10 Aralık 2016 Cumartesi

    Kıymalı Ispanak Tarifi

     yemek tarifleri, Kıymalı Ispanak Tarifi, resimli Kıymalı Ispanak Tarifi, Kıymalı Ispanak nasıl yapılır


    Zorluk Derecesi: kolay
    Süresi:    bir saatten az   
    Kaç Kişilik:
    Kıymalı ıspanak, kış mevsi¬minde gerek öğle gerek akşam ye¬meklerinde servis edilebilecek geleneksel Türk yemeklerindendir.
    Kıymalı Ispanak Tarifi
    1 kg ıspanak (kökleri kesilip temizlenmiş, en az 5 kez yı¬kanmış)
    125 gr karışık dana ve koyun kıy¬ması
    2 orta boy soğan (ince kıyıl¬mış)
    45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
    2 çorba kaşığı pirinç (suda ıs¬latılıp, iyice yıkanmış)
    1 kahve kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı tuz
       kahve kaşığının ucuyla kara¬biber
    1 1/2 su bardağı et suyu yada su

    Kıymalı Ispanak Nasıl Yapılır
    Ispanakları alacak büyüklük¬te bir tencereye su doldurunuz, içine bir kahve kaşığı karbonat atıp iyice kaynatınız.
    Ispanakları tencereye atınız; üstünü delikli kepçeyle bastırıp sık sık karıştırarak 5 dakika haş-layınız.
    Ispanakları tencereden alıp, süzdükten sonra soğuk suyla yıka¬yınız. Elinizle alıp sıkarak, mut¬fak tahtasının üstüne koyup kes¬kin bir bıçakla ince kıyınız. yemek tarifleri
    Orta boy bir tencerede yağı eritiniz. Soğanı ekleyip delikli kep¬çeyle karıştırarak, 2-3 dakika ka¬vurunuz. Kıymayı ekleyip 5 daki¬ka daha kavurunuz. Ispanakları da tencereye koyup, 3 dakika daha kavurduktan sonra, suyu yada et suyunu, tuzu, karabiberi ve yıkan¬mış pirinci üstüne atıp, tencerenin kapağı kapalı olarak, ağır ateşte 45 dakika pişirerek servis ediniz. resimli Kıymalı Ispanak Tarifi

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla