
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az
Kaç Kişilik:
Kıymalı ıspanak, kış mevsi¬minde gerek öğle gerek akşam ye¬meklerinde servis edilebilecek geleneksel Türk yemeklerindendir.
Kıymalı Ispanak Tarifi
1 kg ıspanak (kökleri kesilip temizlenmiş, en az 5 kez yı¬kanmış)
125 gr karışık dana ve koyun kıy¬ması
2 orta boy soğan (ince kıyıl¬mış)
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı pirinç (suda ıs¬latılıp, iyice yıkanmış)
1 kahve kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla kara¬biber
1 1/2 su bardağı et suyu yada su
Kıymalı Ispanak Nasıl Yapılır
Ispanakları alacak büyüklük¬te bir tencereye su doldurunuz, içine bir kahve kaşığı karbonat atıp iyice kaynatınız.
Ispanakları tencereye atınız; üstünü delikli kepçeyle bastırıp sık sık karıştırarak 5 dakika haş-layınız.
Ispanakları tencereden alıp, süzdükten sonra soğuk suyla yıka¬yınız. Elinizle alıp sıkarak, mut¬fak tahtasının üstüne koyup kes¬kin bir bıçakla ince kıyınız. yemek tarifleri
Orta boy bir tencerede yağı eritiniz. Soğanı ekleyip delikli kep¬çeyle karıştırarak, 2-3 dakika ka¬vurunuz. Kıymayı ekleyip 5 daki¬ka daha kavurunuz. Ispanakları da tencereye koyup, 3 dakika daha kavurduktan sonra, suyu yada et suyunu, tuzu, karabiberi ve yıkan¬mış pirinci üstüne atıp, tencerenin kapağı kapalı olarak, ağır ateşte 45 dakika pişirerek servis ediniz. resimli Kıymalı Ispanak Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla