• Breaking News

    15 Aralık 2016 Perşembe

    Kabak Tatlısı Tarifi

    Kabak Tatlısı Tarifi, resimli Kabak Tatlısı Tarifi, yemek tarifleri, Kabak Tatlısı nasıl yapılır

    Üstüne dövülmüş ceviz serpilmiş kabak tatlısı, kış mevsiminin en beğenilen tatlüanndan biridir.
    (6 kişilik)
    Kabak Tatlısı Tarifi
    3 kg balkabağı (çekirdekleri çıkarılmış)
    500 gr (2 su bardağı) toz şeker
    1/2 limonun suyu
    2 çorba kaşığı su
    200 gr ceviz içi
    Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
    Balkabağını karpuz dilimler gibi 3-4 santim eninde dilimlere bölünüz. Dış kabuğunu yeşil kıs¬mı çıkana kadar soyunuz. Sonra bu dilimleri enlemesine 4’er san¬timlik parçalar halinde kesiniz.
    Balkabağı dilimlerini büyük¬çe bir tencereye yerleştirip, üstü¬ne toz şekeri serpiniz. Tencerenin kenarından 2 çorba kaşığı suyu ko¬yup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, orta ateşte 20 dakika pişiriniz. Yarım limonun suyunu da ekleyip, 20 dakika daha pişiri-niz. Bir çatalla kabukların pişip pişmediğini kontrol edip, pişmiş¬lerse ateşi söndürünüz. Tencereyi kapağı kapalı olarak, kabakların demlenmesi için yarım saat bekle¬tiniz. Sonra, kabak dilimlerini ge¬niş yayvan bir tabağa yerleştirip, üstüne tencerenin dibinde kalmış şerbetini dökerek soğumaya bıra¬kınız. resimli Kabak Tatlısı Tarifi
    Ceviz içlerini ayıklayıp dövü¬nüz; soğumuş kabakların üstüne serpip servis ediniz.

    Resim notu: Hazırlanması çok kolay olan kabak tatlısı, üstüne dövülmüş ceviz serpile¬rek servis edilir. yemek tarifleri

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla