
Üstüne dövülmüş ceviz serpilmiş kabak tatlısı, kış mevsiminin en beğenilen tatlüanndan biridir.
(6 kişilik)
Kabak Tatlısı Tarifi
3 kg balkabağı (çekirdekleri çıkarılmış)
500 gr (2 su bardağı) toz şeker
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı su
200 gr ceviz içi
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Balkabağını karpuz dilimler gibi 3-4 santim eninde dilimlere bölünüz. Dış kabuğunu yeşil kıs¬mı çıkana kadar soyunuz. Sonra bu dilimleri enlemesine 4’er san¬timlik parçalar halinde kesiniz.
Balkabağı dilimlerini büyük¬çe bir tencereye yerleştirip, üstü¬ne toz şekeri serpiniz. Tencerenin kenarından 2 çorba kaşığı suyu ko¬yup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, orta ateşte 20 dakika pişiriniz. Yarım limonun suyunu da ekleyip, 20 dakika daha pişiri-niz. Bir çatalla kabukların pişip pişmediğini kontrol edip, pişmiş¬lerse ateşi söndürünüz. Tencereyi kapağı kapalı olarak, kabakların demlenmesi için yarım saat bekle¬tiniz. Sonra, kabak dilimlerini ge¬niş yayvan bir tabağa yerleştirip, üstüne tencerenin dibinde kalmış şerbetini dökerek soğumaya bıra¬kınız. resimli Kabak Tatlısı Tarifi
Ceviz içlerini ayıklayıp dövü¬nüz; soğumuş kabakların üstüne serpip servis ediniz.
Resim notu: Hazırlanması çok kolay olan kabak tatlısı, üstüne dövülmüş ceviz serpile¬rek servis edilir. yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla