• Breaking News

    20 Aralık 2016 Salı

    Karmen Tarifi

     resimli Karmen Tarifi, yemek tarifleri, Karmen nasıl yapılır, Karmen Tarifi

    Reçelli ve çevizli, üstü badem ve hindistan ceviziyle kaplı kar- menler, kolayca‘hazırlanabilen lez¬zetli çay kurabiyeleridir.
    (yaklaşık 15 kurabiye)
    125 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağ (yumuşatılmış)
    2 yumurtanın sarısı
    2 yumurtanın akı
    1 çorba kaşığı krema
    1 kahve kaşığı badem esansı 125 gr (1 su bardağı) un (elenmiş)
    2 çorba kaşığı aÄŸaççileÄŸi reçe¬li
    1/2 çorba kaşığı ceviz (dö¬vülmüş)
    90 gr (1/2 su bardağı) badem (küçük küçük kırılmış)
    30 gr (1/4 su bardağı) hindis¬tan cevizi rendesi
    Karmen Nasıl Yapılır
    Orta boy bir kasede, 125 gr (8 çorba kaşığı) yağı bir tahta ka¬ÅŸÄ±kla döverek, krema haline getiriniz. Önce yumurta sarılarını, sonra kremayı ve badem esansını ekleyiniz. Madeni bir kaşıkla unu katınız. Ellerinizle ¡hamuru yoÄŸu¬rup top yaparak, buzdolabında 30 dakika, hamur açılacak sıkılıkta olana kadar bekletiniz. Karmen Tarifi
    Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız. Bir tatlı kaşığı yaÄŸla fırın tepsinizi yaÄŸla¬yınız.
    Küçük bir kasede reçelle cevi¬zi karıştırınız. BaÅŸka bir kasede de bademle hindistan cevizim ka¬rıştırıp, her iki kaseyi bir kenara bırakınız.
    Hamuru buzdolabından çıka¬rıp .biraz yoÄŸurarak, hafifçe unlan¬mış bir tahtanın üstünde merda¬ne ile 0,5 sm kalınlığında açınız. 7,5 sm’lik hamur kesici ile daire¬ler kesip, ortalarma reçel-ceviz ka¬rışımından eÅŸit ölçüde koyunuz.
    Her yuvarlağı ortasından iki¬ye harem üstüne katlayıp, kenar¬larım bastırarak yapıştırınız.
    Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elek¬trikli çırpıcıyla kar haline getiri¬niz.
    Hamur yarım dairelerini birer birer önce yumurta akına, sonra badem - hindistancevizi karışımı¬na batırıp, her iki yanlarını iyice bulayınız. resimli Karmen Tarifi
    Yarım daireleri tepsiye dizip fırında 10-15 dakika, kuraibiyeler hafifçe kızarana kadar pişiriniz.
    Tepsiyi fırından çıkarıp, kura¬biyeleri tel ızgara üstünde soÄŸut¬tuktan sonra servis ediniz.

    Resim notu: Reçelli ceviz doldurulmuÅŸ karmenleri. çay sofralarında konuklarınız çok be¬ÄŸeneceklerdir. yemek tarifleri

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla