• Breaking News

    31 Ekim 2016 Pazartesi

    Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi

    yemek tarifleri, Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi, resimli Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi, Vişneli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır



    Zorluk Derecesi: kolay
    Süresi:    bir saatten az   
    Kaç Kişilik: (4 kişilik)
    Yaz aylarında taze vişneden hazırladığınız bu tatlıyı konukla¬rınız çok beğeneceklerdir. Vişneli ekmek tatlısını kaymakla servis edebilirsiniz.
    resimli Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi
    8 dilim tost ekmeği (kabukla¬rı temizlenmiş)
    100 gr tereyağı
    750 gr vişne (çekirdekleri çıka¬rıldıktan sonra tartılmış)
    1 su bardağı su
    750 gr toz şeker
    Vişneli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır
    Önce fırınınızın ızgarasını ya¬kınız. Kenarları temizlenmiş tost ekmeklerinin alt ve üst taraflarına tereyağını kalınca sürünüz. Ekmekleri bir fırın tepsisine yerleştirip, fırın ızgarasının altına koya¬rak pembeleşene kadar kızartınız.
    Vişneleri ve suyu orta boy bir tencereye koyup kaynatınız. Karı¬şım kaynadıktan sonra şekeri ek¬leyip 5 dakika daha karıştırarak kaynatınız.
    Önce vişnelerin suyunu, sonra vişneleri kızarmış tost dilimlerinin üstüne dökünüz. Tepsiyi ateşin üstüne yerleştirip aşır ateşte, sağa sola sallayarak 5 dakika daha kaynatıp, ateşten alarak so¬ğumaya bırakınız. yemek tarifleri
    Tatlı soğuduktan sonra tost dilimlerini servis tabağına ıspatula ile yerleştirip, üstüne şerbetini ve vişne tanelerini dökünüz. Kaymakla birlikte servis ediniz. Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi



    Resim Notu: Vişneli ekmek tatlısı konuklarınıza su¬nabileceğiniz çok hafif ve lezzetli bir tatlıdır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla