
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az
Kaç Kişilik: (4 kişilik)
Yaz aylarında taze vişneden hazırladığınız bu tatlıyı konukla¬rınız çok beğeneceklerdir. Vişneli ekmek tatlısını kaymakla servis edebilirsiniz.
resimli Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi
8 dilim tost ekmeği (kabukla¬rı temizlenmiş)
100 gr tereyağı
750 gr vişne (çekirdekleri çıka¬rıldıktan sonra tartılmış)
1 su bardağı su
750 gr toz şeker
Vişneli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır
Önce fırınınızın ızgarasını ya¬kınız. Kenarları temizlenmiş tost ekmeklerinin alt ve üst taraflarına tereyağını kalınca sürünüz. Ekmekleri bir fırın tepsisine yerleştirip, fırın ızgarasının altına koya¬rak pembeleşene kadar kızartınız.
Vişneleri ve suyu orta boy bir tencereye koyup kaynatınız. Karı¬şım kaynadıktan sonra şekeri ek¬leyip 5 dakika daha karıştırarak kaynatınız.
Önce vişnelerin suyunu, sonra vişneleri kızarmış tost dilimlerinin üstüne dökünüz. Tepsiyi ateşin üstüne yerleştirip aşır ateşte, sağa sola sallayarak 5 dakika daha kaynatıp, ateşten alarak so¬ğumaya bırakınız. yemek tarifleri
Tatlı soğuduktan sonra tost dilimlerini servis tabağına ıspatula ile yerleştirip, üstüne şerbetini ve vişne tanelerini dökünüz. Kaymakla birlikte servis ediniz. Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi
Resim Notu: Vişneli ekmek tatlısı konuklarınıza su¬nabileceğiniz çok hafif ve lezzetli bir tatlıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla