• Breaking News

    5 Kasım 2016 Cumartesi

    Karidesli Enginar Tarifi

    Karidesli Enginar Tarifi, resimli Karidesli Enginar Tarifi, Karidesli Enginar nasıl yapılır, yemek tarifleri


    Zorluk Derecesi: özel dikkat gerektirir       
    Süresi: iki buçuk saatten fazla
    Kaç Kişilik: 6 kişilik
    Karidesli ve baharatlı mayonezli bu soğuk enginar yemeği, davetlerde gösterişli bir giriş yemeği olarak yada yaz aylarında baş yemek olarak servis edilebilir.
    Karidesli Enginar Tarifi
    6 enginar
    1 limonun suyu
    2 litre (10 su bardağı) su
    2 çorba kaşığı tuz
        Mayonezi :
    1 kg karides (kabuğu soyul¬muş)
    6 yumurtanın sarısı
    1 çay kaşığı tuz
       kahve kaşığının ucuyla ka¬rabiber
    1 kahve kaşığı hardal
    1 tatlı kaşığı şeker
    500 gr (2 1/2 su bardağı) zeytinyağı
    3 çorba kaşığı sirke
    1 çorba kaşığı limon suyu
    2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
    1 tatlı kaşığı kapari (kıyılmış)
    1 diş sarımsak (dövülmüş)
    6 konserve ançüez filetosu (yağı süzülüp ince kıyılmış)
    2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
       kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber
    2 limon (dilimlenmiÅŸ)

    Karidesli Enginar Nasıl Yapılır
    Mayonezi hazırlamak için, yumurta sarılarını orta boy bir ka¬seye koyup yumurta teli ile çırpı¬nız. Tuz, biber, hardal ve şekeri ekleyip, yumurta sarıları kalın ve kremamsı olana kadar çırpmaya devam ediniz.
    Çırpmaya devam ederken 4 çorba kaşığı zeytinyağı kaşıktan çok yavaş damla damla akıtarak ekleyiniz. Elektrikli çırpıcı kulla¬nıyorsanız, yağı eklerken makinanın hızını yavaşa getiriniz. Karı¬şım kolayca karışmayacak kadar koyulaşırsa birkaç damla sirke ile inceltiniz. Kalan zeytinyağı da çırparak yavaş yavaş yumurtalara iyice yediriniz. Sirkeyi ekleyip bi¬raz daha karıştırınız.
    Limon suyu, taze soğan, kapari sarımsak, ançüez, maydanoz ve pul kırmızı biberi ekleyip tah¬ta kaşıkla iyice karıştırınız. yemek tarifleri
    Mayonezi tadıp, gerekirse bi¬raz daha tuz ve karabiber katınız.
    750 gr karidesi büyük bir kaseye koyup üstüne sosun yarısını dökerek buzdolabında soğutunuz.
    Enginarları yıkayıp pişirmeye hazırlayarak kararmalarını ön¬lemek için kesilen kısımları limon suyuna batırınız.
    10 su bardağı suya tuzu ekleyip büyük bir tencerede kaynatınız. Kaynar suda enginarları 30 dakika pişirdikten sonra delikli bir kepçeyle çıkarıp, kâğıt peçete üs¬tüne baş aşağı koyarak sularını süzdürüp soğutunuz.
    Yavaşça enginarların yapraklarını açıp ortalarındaki sarı kısmı çıkararak kaşık yada çatalla içini temizleyiniz. Resimli Karidesli Enginar Tarifi
    Enginarlar iyice soğuyunca her birini karidesli mayonezle dol¬durup üstlerini kalan karideslerle süsleyiniz.
    Enginarları ayrı tabaklara yerleştirip limon dilimleriyle süsleyerek kalan mayonezle birlikte servis ediniz.

    Resim notu: Karidesli enginar hoş görünüşlü soğuk bir yemektir.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla