
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Soğanlı el geleneksel bir Al¬man yemeğidir. Haşlanmış patates ve Ayşekadın fasulye ile servis edilir.
Soğanlı Et Tarifi
1 kg sığır filetosu (şeritler halinde kesilmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 iri soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
250 gr (1 1/4 su bardağı) et suyu(sıcak)
100 gr krema
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Soğanlı Et Nasıl Yapılır
Büyük bir tavada, yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca eti ekleyip ara sıra döndürerek 4-5 dakika, etler hafifçe pembeleşene kadar kızartınız. Delikli kepçeyle, etleri tavadan alıp bir tabağa ko-yunuz.
Soğan ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşene ka¬dar kızartınız.
Tuz, karabiber, et suyu ve ta¬baktaki etleri tavaya katıp suyu kaynayınca ateşin altını kısarak 8-10 dakika pişiriniz. Kremayı üs¬tüne dökünüz. resimli Soğanlı Et Tarifi
Bir kaşıkla bir iki kez karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alıp, içindekileri sıcak bir servis tabağına aktarınız. Soğanlı etinizi kıyılmış maydanozla süsleyerek hemen servis ediniz.
Resim notu: Kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz soğanlı et, konuklarınızın beğeneceği bir yemek olacaktır. yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla