• Breaking News

    10 Kasım 2016 Perşembe

    Soğanlı Et Tarifi

     Soğanlı Et nasıl yapılır, yemek tarifleri, resimli Soğanlı Et Tarifi, Soğanlı Et Tarifi


    Zorluk Derecesi: kolay
    Süresi:    bir saatten az   
    Kaç Kişilik: 4 kişilik
    Soğanlı el geleneksel bir Al¬man yemeğidir. Haşlanmış patates ve Ayşekadın fasulye ile servis edilir.
    Soğanlı Et Tarifi
    1 kg sığır filetosu (şeritler halinde kesilmiş)
    30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
    2 iri soğan (ince doğranmış)
    1 diş sarımsak (dövülmüş)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    250 gr (1 1/4 su bardağı) et suyu(sıcak)
    100 gr krema
    1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

    Soğanlı Et Nasıl Yapılır
    Büyük bir tavada, yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca eti ekleyip ara sıra döndürerek 4-5 dakika, etler hafifçe pembeleşene kadar kızartınız. Delikli kepçeyle, etleri tavadan alıp bir tabağa ko-yunuz.
    Soğan ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşene ka¬dar kızartınız.
    Tuz, karabiber, et suyu ve ta¬baktaki etleri tavaya katıp suyu kaynayınca ateşin altını kısarak 8-10 dakika pişiriniz. Kremayı üs¬tüne dökünüz. resimli Soğanlı Et Tarifi
    Bir kaşıkla bir iki kez karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alıp, içindekileri sıcak bir servis tabağına aktarınız. Soğanlı etinizi kıyılmış maydanozla süsleyerek hemen servis ediniz.

    Resim notu: Kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz soğanlı et, konuklarınızın beğeneceği bir yemek olacaktır. yemek tarifleri

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla