Fındık Suflesi Tarifi, resimli Fındık Suflesi Tarifi, Fındık Suflesi Nasıl Yapılır, yemek tarifleri
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saat ile iki buçuk saat arası
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Fındık suflesi davetlerinizde sunabileceğiniz lezzetli ve değişik bir tatlıdır.
Fındık Suflesi Tarifi
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı un
250 gr (1 su bardağı) krema
125 gr (1/2 su bardağı) toz şe¬ker
4 yumurtanın sarısı
3 yumurtanın akı
180 gr (1 su bardağı) fındık (çe¬kilmiş)
2 tatlı kaşığı vanilya esansı
Fındık Suflesi Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
1 250 gr'lık sufle tabağını 1 çor¬ba kaşığı tereyağıyla iyice yağlayıp üstüne 1 çorba kaşığı pudra şekeri serpiniz. Ters yüz ederek fazla şe¬kerini döküp, kabı bir kenara bıra¬kınız.
Büyük bir tencerede, kalan 3 çorba kaşığı tereyağı hafif ateşte eritiniz. Sonra ateşten alıp, tahta kaşıkla unu krema haline gelene kadar karıştırınız.
Kremayı ve toz şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpınız. Ka¬rışımı soğuyana kadar bir kenara bırakınız. yemek tarifleri
Soğuduktan sonra yumurta sarılarını birer birer ekleyiniz. Çekilmiş fındık, vanilya esansını da pürüzsüz olana ka¬dar çırparak karıştırınız.
Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elek¬trikli çırpıcıyla kar haline getiri¬niz.
Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını, yavaş yavaş fındıklı ka¬rışıma katınız. Karışımı bir kaşıkla sufle ta¬bağına boşaltınız. Fırında 35 - 40 dakika sufle kabarıp hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
Fırından çıkarıp, kalan 2 çorba kaşığı pudra şekerini üstüne serperek hemen servis ediniz. resimli Fındık Suflesi Tarifi
15 Kasım 2016 Salı
yemek tarifleri
yemek tarifleri yemek tarifleri yemek tarifleri
Fındık Suflesi Tarifi
Bezelyeli Omlet TarifiJan 30, 2017
Peynirli Nemse Böreği TarifiJan 25, 2017
Kremalı Meyve Suyu TarifiJan 20, 2017
Etiketler:
yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla