• Breaking News

    15 Kasım 2016 Salı

    Fındık Suflesi Tarifi

     Fındık Suflesi Tarifi, resimli Fındık Suflesi Tarifi, Fındık Suflesi Nasıl Yapılır, yemek tarifleri

    Zorluk Derecesi: kolay
    Süresi: bir saat ile iki buçuk saat arası   
    Kaç Kişilik: 4 kişilik
    Fındık suflesi davetlerinizde sunabileceğiniz lezzetli ve değişik bir tatlıdır.
    Fındık Suflesi Tarifi
    60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
    3 çorba kaşığı pudra şekeri
    3 çorba kaşığı un
    250 gr (1 su bardağı) krema
    125 gr (1/2 su bardağı) toz şe¬ker
    4 yumurtanın sarısı
    3 yumurtanın akı
    180 gr (1 su bardağı) fındık (çe¬kilmiş)
    2 tatlı kaşığı vanilya esansı
    Fındık Suflesi Nasıl Yapılır
    Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
    1 250 gr'lık sufle tabağını 1 çor¬ba kaşığı tereyağıyla iyice yağlayıp üstüne 1 çorba kaşığı pudra şekeri serpiniz. Ters yüz ederek fazla şe¬kerini döküp, kabı bir kenara bıra¬kınız.
    Büyük bir tencerede, kalan 3 çorba kaşığı tereyağı hafif ateşte eritiniz. Sonra ateşten alıp, tahta kaşıkla unu krema haline gelene kadar karıştırınız.
    Kremayı ve toz şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpınız. Ka¬rışımı soğuyana kadar bir kenara bırakınız. yemek tarifleri
    Soğuduktan sonra yumurta sarılarını birer birer ekleyiniz. Çekilmiş fındık, vanilya esansını da pürüzsüz olana ka¬dar çırparak karıştırınız.
    Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elek¬trikli çırpıcıyla kar haline getiri¬niz.
    Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını, yavaş yavaş fındıklı ka¬rışıma katınız. Karışımı bir kaşıkla sufle ta¬bağına boşaltınız. Fırında 35 - 40 dakika sufle kabarıp hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
    Fırından çıkarıp, kalan 2 çorba kaşığı pudra şekerini üstüne serperek hemen servis ediniz. resimli Fındık Suflesi Tarifi


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    buraya yorumla