
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Geleneksel Amerikan hamburgerinin bu yumurtalı çeşidini, ka¬rışık salata ile servis edebilirsiniz.
Yumurtalı Hamburger Tarifi
1 kg dana kıyması
1 küçük soğan (çok ince doğ¬ranmış)
30 gr (1/3 su bardağı) ekmek içi (ince ufalanmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı portakal suyu
1 yumurta
4 yumurta (yağda pişmiş, sı¬cak)
4 yuvarlak sandviç ekmeği
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı.
Yumurtalı Hamburger Nasıl Yapılır
Izgaranızı iyice kızdırınız. Orta boy bir kasede kıyma, soğan, elemek içi, tuz, karabiber, kırmızı biber, yenibahar, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu¬nu iyice karıştırınız. Yumurtayı ekleyip bütün malzemeyi iyice yoğurunuz.
Karışımı 4 eşit parçaya bölüp avucunuzla bastırarak yassıltınız.
Yuvarlak sandviç ekmeklerini, ortadan ikiye kesiniz. Üstlerine tereyağı sürüp bir tepsiye dizerek, köfteler pişene kadar hafif ısıtıl¬mış fırında bekletiniz. Köfteleri bir tepsiye dizip ız¬gara telinin üstünde ızgaraya so¬kunuz. 2-3 dakika, her yanları iyi¬ce kızarana kadar pişirip, sıcak¬lığı azaltarak her yanlarını 6-7 da¬kika daha kızartınız. resimli Yumurtalı Hamburger Tarifi
Köfteleri ızgaradan çıkarıp, fırından aldığınız ekmek yuvar¬laklarının üstüne yerleştiriniz. Her köftenin üstüne bir pişmiş yu¬murta yerleştirip, kalan ekmek yu¬varlaklarını yanlarına koyarak servis ediniz. yemek tarifleri

Resim notu: Yumurtalı hamburger tek başına olduk¬ça doyurucudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
buraya yorumla